PAYLAŞTIKÇA KEYİF ALIYORUZ..

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Twitter

MAİL FORWARD ETME VE BUNUN GERÇEK ANLAMI

Posted by Hakan BEKAR - -

Mail Forward Etme ve Bunun Gerçek Anlamı

Her gün gelen kutuma doluşan onlarca içi boş mailin ne işe yaradığını öğrenmek isteyenlere adıyorum...
Bir acıklı mail hikayesinin kısa ve gerçek öyküsü...
  1. Güncel olaylar takip edilerek bir hikaye tasarlanır. Hikayenin etkileyici ve inandırıcı olması şarttır. Bunun için hikayede isim ve soyisimler , telefon numaraları verilir . Hikayede kimi zaman hasta bir çocuk kimi zaman yardıma muhtaç bir anne yada büyük bir ödül konu edilir.Hikaye çekici kılınır. Hikayelerin ortak noktası "bunu x kişiye gönder" dir.
  2. Hikaye bir mail adresinden yüzbinlerce adrese postalanır. Bu adreslerden de iyi niyetli arkadaşlarımız kendi adres defterlerindekilere forward ederler. İşin iç yüzü burda ortaya çıkar. Forward edilen mail kendisiyle birlikte daha önce gönderildiği adresleri de içine alır. Bir sonraki forward da diğer mail adresleri de bu maile kayıt olur. bu şekilde kişiden kişiye aktarılan mailler o kadar çok yol alır ki sonunda bu hikayeyi ilk uyduran insanın mail adreslerinden birine düşer.Tabiki topladığı yüzlerce mail adresiyle birlikte.
  3. Hikayeyi oluşturan arkadaş bu yüzlerce mail adresi toplamış olan kendi uydurduğu hikayeyi bir yana bırakır ve bu mail adreslerini hazırladığı bir veribankasına kaydeder.
  4. Bu yolla o kadar çok mail adresi toplanır ki kaydettiği mail adreslerinin sayısı milyonları bulur. Bunları bir sonraki etkileyici hikayesinin yayılması ve bu hikayelerin daha çok mail adresini toplayıp ona getirmesi için kullanır.
  5. Topladığı mail adreslerinin sayısı istediği rakama ulaşınca mail üzerinden "spam reklam" yapan kişilerle temasa geçer ve bu adresleri para karşılığı satışa çıkarır.
  6. Sonrası ise bizim canımızı sıkar çünkü her gün onlarca ve ya yüzlerce reklam maili almaya başlarız. Posta kutumuz kullanılmaz hale gelir ve adresimizi değiştirmek zorunda kalırız.
Bu yüzden kolay yoldan para kazanmak isteyen mail adresi avcılarına yardım etmeyin.