PAYLAŞTIKÇA KEYİF ALIYORUZ..

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Twitter

BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ

Posted by Hakan BEKAR - -


Trabzon’da ilginç miting… Böyle protesto hiçbir ilde görülmedi…




Trabzon’un fethinin 546. yıldönümü dolayısıyla yapılan kutlamalar Trabzon Valiliği önünde yapılan törenle başladı. 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk büstüne kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütlerince çelenk sunuldu. Valilik önündeki programın bitimiyle, kutlama etkinliklerini için Atapark Zağnos Burcu önünde kurulan kutlama alanına geçildi.




Mehmetçik oldular tabutlardan çıktılar




Trabzon’da düzenlenen “Teröre Lanet Mitingi’nde” şehit edilen 12 Mehmetçiğin isimleri tek tek okundu ve tabutların içine giren gençler, isimlerinin okunmasıyla tek tek dirildiler




Tabutlu protesto şaşırttı




Teröre tepki her geçen gün daha da artıyor. Trabzon’da 3. kez düzenlenen “Teröre Lanet Mitingi’nde” Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde şehit edilen 12 Mehmetçiğimizi temsilen, tabutların içine giren gençler, isimlerinin okunmasıyla tekrar dirilerek “Bir ölürüz, bin diriliriz” mesajı verdiler.




Öcalan’a kin kustular




İmralı Cezaevi’nde yatan 30 bin şehidimizin katili ve PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın maketi, hazırlanan idam sehpasında yakılarak asıldı ve çeşitli sloganlar eşliğinde protesto edildi. Vatandaşlar Irak Devlet Başkanı Celal Talabani aleyhine de dakikalarca slogan attılar.




Trabzon’da terör öfkesi dinmiyor. PKK terör örgütünün son bir ay içinde Hakkari ve Şırnak’ta çok sayıda askerimizi şehit etmesi binlerce vatandaşımızı sokaklara döktü. Türkiye’nin her köşesinden PKK terör örgütüne lanet yağarken, protestolarda her geçen gün şiddetini arttırmaya başladı.




Trabzon’da 3. kez düzenlenen “PKK’ya Lanet Mitingi”nde en son şehit edilen 12 askerimizi, temsilen yapılan tabutların içine giren gençler, isimlerinin okunmasıyla tekrar dirilmesi simgelendi. Trabzon Atatürk Meydanı’nın da düzenlenen “PKK’ya Lanet Mitingi”ne yaklaşık bin kişi katıldı.




Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü koruyacaklarına hep bir ağızdan söz veren vatandaşlar, askerin Kuzey Irak’a girmesini istediler. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin, “Kürt kedisini bile vermeyiz” açıklamasına büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Biz onun kedisini değil, yanında barındırdığı köpekleri istiyoruz” diye cevap verdiler.




TEDAŞ önünden başlayan protesto yürüyüşü için polis geniş güvenlik önlemleri alındı. Şiddetli yağmura rağmen dağılmayan kalabalık Tedaş önünden Belediye önüne kadar yürüdü. Burada PKK aleyhine sloganlar atan grup Dağlıca’da 12 askerimizin adına cenaze töreni düzenledi. 12 gencin hazırlanan tabuta girmesi ve isimlerinin okunmasıyla dirilerek ayağa kalkması, ilginç görüntülere sahne oldu. Tabuttan çıkan gençlerin, ellerinde Türk bayrakları ve giydikleri tişörtlerin üzerinde, “Bir ölürüz, bin diriliriz” yazısı büyük alkış topladı.




İmralı Cezaevi’nde yatan 30 bin şehidimizin katili ve PKK terör örgütünün ele başısı Abdullah Öcalan’ın maketi, hazırlanan idam sehpasıyla yakılarak asıldı ve çeşitli sloganlar eşliğinde protesto edildi.7’den 70’e Abdullah Öcalan’a lanet yağdıran grup, idam sahnesinin canlandırılmasında ıslıklar ve sloglanlar atarak hükümete göndermelerde bulundu.




Teröre Lanet Mitingi’ne katılan vatandaşlar ellerinde “Şehidim kanın yerde kalmayacak”, “Kedini istemiyoruz bize köpeğini ver”, “Köpeklere inat bayrak dalgalanacak”, Trabzon hazır siz neredesiniz”, “Bu ne, şu ne bakmayız vurmaya hazırız” dövizleri taşıdılar.

bu haber 27 ekim 2007 tarihli taka gazetesinden alıntı olarak yapılmıştır