PAYLAŞTIKÇA KEYİF ALIYORUZ..

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Twitter

GÜNE GÜZEL BAŞLAMAK

Posted by Hakan BEKAR - -




GÜNE GÜZEL BAŞLA

Sabah gözlerimizi açar açmaz ya uyanmak zorunda olduğumuz için kızıyoruz, yada gözümüzü tavana dikip “of....... yine iş,yine okul.....hiç bitmeyecek olan yeni bir hafta daha” diyerek,sitemlerle kalkıyoruz yataktan.

Oysa güne nasıl başlanırsa öyle biter....

Nedir bu asık surat,nedir bu sitemler,homurtular.Neden mutlu olamıyoruz güne başlarken.Kalkar kalkmaz;”işte berbat bir gün daha” diyerek,günü küstürüyoruz,neden?Niye mutlu olamıyoruz?

Neden biliyor musun....?Çünkü güne henüz merhaba demedin.Çünkü günü gülen gözlerle karşılamadın.Çünkü henüz güne bile başlamadın ki...Günün neler getireceğini nasıl bilebilirsin............

Oysa yeni bir gün nasılda heyecanlandırır insanı.İzin ver senide heyecanlandırsın.Bu yaşam bir gün öyle yada böyle son bulacak;bunu bildiğin halde bir sabah daha uyanmış olmanın güzelliğine var.

Pencereyi aç,yağmur da olsa,fırtına da derin derin nefes al.Tüm vücudun temiz havayla dolsun.Varsın hava soğuk olsun,varsın soğuktan vücudun irkilsin.Çünkü sen yeni bir güne daha günaydın diyebildin.O yüzden kulaklarının kuşların sesini duymasına müsaade et.


Nedense hep karşı cinse söylüyoruz “seni seviyorum” sözünü.Bu sabahta annene,babana ve kardeşine “seni seviyorum” de.Yanında yoklar mı? Devir teknoloji devri seni mutlu eden sesi duymak için alo de.Yada mesaj at teker teker.Bunun huzuruyla anı yakala,günü yakala!!!!!!!!!!!!!!!!!Günün güzelliğine anlamları sen yükle.

Takılma düne.Geçmişi unut.Geleceğe bak.Çık evinden neşeyle,karşına ilk çıkana gülümse.İnsanlara değer kat.İhtiyacı olan birine iyilik yap.Ancak asla “ben yaptım,ben hallettim” deme.

İşine,okuluna.............bu sabahta dolmuşla gitme.Sıcakta olsa,yağmurda olsa;yürü,yürürken etrafına bak,öylesine değil,görerek bak.Çocuk görürsen,yanağından makas al,köpek görürsen okşa.Çiçek görürsen kokla..............

Sana gülen gözlerle ”günaydın” diyen dostlarına hatırlarını sor.Öyle laf olsun diye değil,kucaklar gibi sor.

Aşka küstüysen yeniden aşık olmaktan korkma.Kırıldıysan eğer ;kırılan kalbini onarmalarına müsaade et..............Sonra koş git işine,okuluna.............Dünden,önceki günden hatta daha eskiden yarım ne işin varsa hepsini tamamla,şöyle bir ”ohhhhhhhhhh” de hafifle.

Hayat bu daha ne olsun?Güne güzel başlamanın ilaç’ını hiçbir eczanede bulamazsın.Çünkü ilaç bizim tam içimizde,Ancak sen istersen dışarı çıkabilirsin.Hayatı yaşa ince ince.Küçük şeylerden mutlu olunca sorun çözülür bence.

UYANACAK BİR HAYATIMIZ VAR,YAŞIYORUZ İNİŞİYLE ÇIKIŞIYLA... VE BU HER ŞEYE DEĞER.