PAYLAŞTIKÇA KEYİF ALIYORUZ..

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Twitter

OFLU HOCA 2 :))

Posted by Hakan BEKAR - -

geçenlerde eşraftan cemal efendu peni ziyaret etti. hoca efendi dedi, bizim deli asiye'yi tanirsin, bu kizcağiz koyün orta yerinde götü başı açık gezer, günün hangi vakti hangi finduklukdadir bilenimiz yoktur, kahvenin önünden geçti mi bütün biyuği terlememiş gençler iç geçirip deli asiye'nin peşinden bakar. ee cemal efendi, sonra, sonrasi hoca efendi bakarsin gençlerden biruyle başimiza bir iş geçer, testi kirilmadan bu işin hal çaresine baksak eee cemal efendi nedir bunun çaresi, çaresi hoca efendi, jandarma bunlari toplayip bakirköy'e yolluyormuş, şu bizim köyden gitsin de başimizi belaya sokmadan hayirlisiyla, nereye giderse gitsin.

cemal efendinin derdi bu. allah'un bir hikmetdir diye yolladiği zavallicik deliyi köyden atacak. niye cemal efendi, deli asiye'nin götü başi açikmuş, gençlerin niyetini bozaymiş e ne yapacuk, deliyi kovacuk çözüm bu. ey müminler, lafumu iyi dinleyin, bu niyet nasil niyettir ki, bir deli asiye kahvenin önünden geçmeyle bu niyet bozulur.

habu deli asiye'yi evimize alsak, üstünü başuni giydirsek demiy de, deliyi köyden kovalum. bu deliyi köyden kovmasina kovariz, ama allah'in işi belli olur mu, yollar başka deliler. habu memlekette deli mi araysin.

sayun cemaat aklunuzu başunuza alun, allah'un mazlum, garip delilerini köyden, şehirden kovarak bu iş düzelmez. bir deli senin ahlakunu namusuni bozacaksa senin ahlakunun icine muhtarun köpeki sicsun. ey cemal efendi, gör namusumuz, ahlağumuz ne hale geldi, götü basu acuk bir deli bozayi oni. millet isini gücünü kovmanin fetvasini gelmiş, ofli hoca'dan alacaklar, olacak iş mi cemaat, bana sorarsan, ben bu köyden cemal efendiyi kovarim, derum ki, cek git ula, ne zaman hau niyetini temizlersen o zaman gelürsin.