PAYLAŞTIKÇA KEYİF ALIYORUZ..

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter

Twitter

HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL

Posted by Hakan BEKAR - -

HIÇ BIR SEY IÇIN GEÇ DEGIL

Yasadigi sehirden, bulundugu ortamdan kisacasi yasantisindan sikilan bir adam, cebindeki az miktar para ile yanina hiçbir sey almadan bulundugu kenti terk edip daha önce hiç bilmedigi bir ülkeye gitmis.

Oraya henüz alismaya çalisirken birden bir ses duymus. Bir çigirtkan, avazi çiktigi kadar meydanda bagiriyormus:

- Tiyatro! Gelin! Kaçirmayin! Bu aksam Tiyatro!...

Adam hayatinda hiç tiyatroya gitmemis ve inanilmaz derecede merak etmis.

Biletin nereden alindigini ögrenmis. Bilet fiyati cebindeki tüm para kadar olmasina ragmen hiç tereddütsüz bileti almis. Baslamis merakla oyunu izlemeye...

Oyun bitmis, herkes dagilmis ve bizim merakli öylece kalmis, izledigi> >>muhtesem oyun karsisinda. O sirada temizlikçi tarafindan salonu bosaltmak için ikaz almis. Adamsa:

Bana müdürünüzün yerini söyler misiniz? Onunla bir sey konusmam gerek...demis.Seyrettigi oyunun etkisi ile müdür ile konusmus ve ne olursa olsun, ne is olursa olsun buranin bir parçasi olmak için çalismak istedigini belirtmis.Müdür çok sansli oldugunu, su siralarda bir temizlikçi aradigini fakat önce onu denemesi gerektigini ifade etmis ve denemek üzere aylardir el degmemis bir kütüphanenin temizligini uygun bulmus.

- Iste burayi temizle. Eger begenirsem seni ise alirim... demis ve gitmis.Tiyatro askinin verdigi sevk ile temizlik beklenenden kisa sürede bitmis.Müdür odayi görmeden adamin samimiyetine inanmamis. Onu digerleri gibi isi savsaklayan biri sanmis. Fakat odanin temizligini görünce hayretler içinde kalmis. Aylardir içeriye girilmeyen oda gicir gicir oluvermis. Müdür bu çabuk ve becerikli adami ise almaya karar vermis.

- Tamam seni ise aliyorum

- Fakat benim yatacak yerim yok.

- O zaman burada yatarsin ve ise daha erken baslarsin.Istedigi olan tiyatro tutkunu, huzurlu bir sekilde odayi terk ederken müdür.

- Adin neydi senin buraya yazalim... demis.Aldigi cevap ise;

- William! William Sheakspeare!... olmus.

Bu hikaye hem insani dehsete düsürücü hem de ilham verici. Sheaksper tiyatro yasantisina bu sekilde baslamis. Tam kirk (40) yasinda...tiyatroyu o yillarda tanimis ve büyük bir azimle o muhtesem oyunlari yazmis. Üstelik büyük bir fedakarlik göstermis meslegi için. Meslek hayati boyunca sadece üç saat uyuyarak yasamini sürdürmüs. Sabah erken kalkip oyun provasini yapiyor oyununu oynuyor ve aksam yeniden oyun yaziyor... Bu böyle sürüp gitmis.Bu hikayeyi ilk duydugumda yasamim için duydugum kaygilari bir kenara biraktim. Anladim ki, hiçbir sey için geç degil. Insan eger isterse imkansiz gibi görünen olaylari da gerçeklestirebilir. Yeter ki yürekten istesin ve bunun için çaba sarf etsin. Hiçbir sey için geç degil. Kirk yasinda olsak ta...